V soboto, 22. junija 2015, se je ekipa prve pomoči PGD Cerknica udeležila 21. Regijskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki ga je organiziralo območno združenje RK Postojna-Pivka in Uprava za zaščito in reševanje RS.

Ohranjati in nadgrajevati znanje, da bi ob morebitnih masovnih in naravnih nesrečah nudili učinkovito in nepogrešljivo podporo, je prišlo 11 ekip. 

Ekipa bolničarjev s spremljevalko

  

Ekipe so na 4 deloviščih morale v 10 minutah pravilno pristopiti k dani realni situaciji, oceniti stanje, poskrbeti za svojo varnost in varnost udeležencev ter pravilno oskrbeti poškodovance in jih predati nujni medicinski pomoči. Ker nam naravne nesreče v preteklih letih niso prizanašale, so bile seveda tudi del preverjanja. Tako so morale ekipe poskrbeti za varnost pred novim popotresnim sunkom in pred novim prihajajočim poplavnim valom. Na tretjem delovišču je prišlo do naleta kolesarjev, pred Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo pa do delovne – gozdarske nesreče.

Kljub temu, da gre predvsem za urjenje znanja, pa je največ točk prejela naša ekipa – ekipa PGD Cerknica. Tako se bo 3. oktobra 2015 udeležila Državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči. Verjamemo, da je tako znanje za društvo, ki je v občini tisto, ki vedno pomaga in se ga pokliče na pomoč, zagotovo dodana vrednost!