Prometne nesreče 2020

Datum: 23.7.2020

Ob 17.15 je v bližini naselja Dolenje Jezero, občina Cerknica, osebno vozilo zapeljalo iz vozišča ter se zaustavilo v večjem grmu pri čemer se je pričelo iz vozila kaditi. Gasilci PGD Dolenje Jezero in Cerknica so zavarovali kraj dogodka, vozilo stabilizirali , odklopili akumulator ter nudili pomoč pri izvleki vozila. Voznika je mimoidoči preventivno prepeljal v ZD Cerknica.

Datum: 11.7.2020

Ob 20.08 so na avtocesti Logatec–Unec, pri počivališču Lom, občina Logatec, trčila tri osebna vozila. Poškodovanih ni bilo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so požarno in naletno zavarovali kraj dogodka ter izklopili akumulatorje na vozilih.

Datum: 5.7.2020

Ob 19.25 sta na Rakeku, občina Cerknica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so izvajali požarno in naletno varovanje, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda NMP Cerknica. Poškodovana oseba je bila odpeljana v ZD Cerknica.

Datum: 30.6.2020

Ob 11.38 sta na regionalni cesti Sodražica-Nova vas v naselju Podklanec, občina Sodražica, trčili osebno in kombinirano vozilo s priklopnikom. Gasilci PGD Ribnica in Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in s tehničnim posegom izvlekli eno osebo iz vozila. Na kraju so nudili prvo pomoč dvema poškodovanima osebama, ki so ju reševalci NMP Ribnica oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Zaradi nesreče je bila regionalna cesta zaprta, obvoz je bil urejen skozi Hrib-Loški potok.

Datum: 5.6.2020

Ob 17.36 sta na AC Unec- Logatec v smeri Ljubljane trčili kombinirano in tovorno vozilo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali kraj nesreče in iz vozila prenesli starejšo onemoglo, vendar nepoškodovano osebo. Reševalci NMP Cerknica in NMP Logatec so onemoglo osebo skupaj z v nesreči poškodovanim prepeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 5.6.2020

Ob 17.33 je na avtocesti v bližini Ivanjega sela, občina Cerknica, prišlo do naleta kombiniranega in tovornega vozila. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, poškodovanim osebam nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Cerknica in Logatec ter jim nudili pomoč pri prenosu poškodovanih do reševalnega vozila. Dve poškodovani osebi so prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Datum: 5.6.2020

Ob 16.15 sta na avtocesti Logatec - Unec, občina Logatec, pred počivališčem Lom trčila osebno vozilo in tovorno vozilo, ki se je prevrnilo in pretrgalo odbojno ograjo ter zaustavilo na prehitevalnem pasu drugega smernega vozišča v smeri Ljubljane. Gasilci PGD Dolnji Logatec, GB Ljubljana in Cerknica so zavarovali kraj nesreče in prečrpali okoli 500 litrov pogonskega goriva iz tovornega vozila. V prometni nesreči lažje poškodovano osebo so na kraju oskrbeli in nato prepeljali v UKC Ljubljana reševalci NMP Logatec. Na poti na kraj nesreče so gasilci GB Ljubljana malo pred priključkom Vrhnika v smeri Logatca, naleteli na prometno nesrečo, v kateri so trčila štiri osebna vozila. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb. Gasilci so odklopili akumulatorje na poškodovanih vozilih in do prihoda delavcev DARS-a in policije zavarovali kraj nesreče.

Datum: 5.6.2020

Ob 15.35 je v bližini naselja Sveti Vid, občina Cerknica, osebno vozilo zapeljalo iz vozišča in trčilo v drevo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili eno osebo iz vozila ter poškodovanim nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Cerknica, ki so dve poškodovani osebi dokončno oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 6.5.2020

Ob 20.18 sta na delu avtoceste Logatec–Unec pri počivališču Lom v naletu trčila osebno in tovorno vozilo. Ena oseba se je poškodovala. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica, ki so zavarovali kraj dogodka, opravili pregled terena, posuli absorbent, odklopili akumulator, pomagali policiji z razsvetljavo ter vozniku tovornega vozila pomagali usposobiti vozilo za nadaljnjo vožnjo. Poškodovanega voznika osebnega vozila je oskrbela in v zdravstveni dom na pregled odpeljala reševalna služba NMP Logatec.

Datum: 29.3.2020

Ob 19.29 se je pri naselju Dolenje Poljane, občina Loška Dolina, zgodila prometna nesreča. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so osvetlili kraj nesreče, odklopili akumulator in nudili pomoč ekipi NMP Cerknica. Poškodovanega voznika štirikolesnika je ekipa NMP Cerknica odpeljala na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 25.3.2020

Ob 21.04 je na cesti med Bloško polico in Novo vasjo v občini Bloke osebno vozilo zaradi zaledenele ceste zapeljalo z vozišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Cerknica so kraj nesreče zavarovali in razsvetljevali, odklopili akumulator na vozilu, nudili prvo pomoč ponesrečenki do prihoda reševalcev NMP Cerknica, ki so v nesreče poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v bolnišnico.