Prometne nesreče 2014

Datum: 28.12.2014
Ob 13.15 je prišlo na avtocesti na izvozu Postojna, v smeri proti Kopru, do trčenja 48 osebnih, 3 tovornih vozil in avtobusa. V nesreči je ena oseba izgubila življenje, 39 oseb pa je bilo poškodovanih. Gasilci PGD Postojna in Cerknica smo s tehničnim posegom rešili osebe iz vozil, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovancev, odklopili akumulatorje, razsvetljevali mesto nesreče, vršili požarno in prometno varovanje, ter oskrbovali udeležence s toplimi napitki in odejami. Gasilci PGD Postojna, Veliko Ubeljsko in Studeno so z vozili vršili prevoz udeležencev do avtocestne baze v Postojni, kjer jih je čakala okrepčitev. Ekipe NMP Postojna, Sežana, Cerknica, Ilirska Bistrica, Ajdovščina, Nova Gorica, Logatec, Ljubljana, RP Izola ter Meditransa so poškodovane prepeljale v UKC Ljubljana ter v izolsko in šempetrsko bolnišnico. Posredovali so tudi psihologinja in delavci Centra za socialno delo ter župan in člani občinskega štaba CZ. V hotelu Šport v Postojni so začasno nastanili šest udeležencev prometne nesreče.

Datum: 12.11.2014
Ob 15.55 sta na avtocesti pri Ravbarkomandi, občina Cerknica, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Cerknica in ekipa NMP Postojna. Poškodovanih ni bilo.

Datum: 20.9.2014
Ob 20.40 sta na lokalni cesti med Postojno in Uncem v občini Cerknica trčili osebni vozili. Voznik enega vozila se je smrtno ponesrečil, druga voznica je ostala nepoškodovana. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so izvajali prometno in požarno varovanje, razsvetljevali mesto dogodka ter nudili pomoč ekipi NMP iz Cerknice.

Datum: 14.6.2014
Ob 15.20 je na cesti med Podgoro pri Ložu in Babnim Poljem, občina Loška dolina, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se zaletel v drevo. V nesreči sta bili dve osebi telesno poškodovani. Gasilci PGD Cerknica so vršili požarno in prometno varovanje, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih in očistili mesto nesreče. Ekipe NMP iz Cerknice in Postojne so obe poškodovani osebi prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Datum: 11.6.2014
Ob 21.51 se je v naselju Lož, občina Loška dolina, zgodila prometna nesreča v kateri se je poškodovala ena oseba. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so odklopili akumulator vozila in osvetlili lokacijo prometne nesreče. Poškodovano osebo je oskrbela in odpeljala na nadaljnje zdravljenje ekipa NMP Cerknica.

Datum: 7.5.2014
Ob 5.39 je na avtocesti med Uncem in Logatcem, občina Cerknica, v prometni nesreči tovornega vozila, iztekalo transportirano lepilo. Iztekla sta dva kilograma lepila. Poškodovanih ni bilo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, PIGD Kovinoplastika Lož, PGD Logatec in Gasilska brigada Ljubljana, ki so preprečili nadaljnji iztek lepila, nudili požarno in prometno varovanje, izklopili akumulator ter pomagali pri vleki tovornega vozila.

Datum: 2.5.2014
Ob 14.35 se je na AC Postojna–Ljubljana med Uncem in Logatcem pred počivališčem Lom, občina Logatec, osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec. Odklopili so akumulator vozila, vršili požarno varovanje ter nudili pomoč pri odpravljanju posledic prometne nesreče. Poškodovanih ni bilo.

Datum: 11.4.2014
Ob 12.34 je na avtocesti Ljubljana–Postojna,pred izvozom Unec osebno vozilo trčilo v zaščitno ograjo. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci PGD Cerknica in GB Ljubljana so odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa in posuli cestišče z vpojnimi sredstvi.

Datum: 31.3.2014
Ob 15.07 sta v naselju Martinjak v občini Cerknica trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi.

Datum: 31.3.2014
Ob 14.26 se je na avtocesti Ljubljana–Postojna v občini Postojna pri Ravbarkomandi prevrnilo tovorno vozilo naloženo s hlodovino. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, PIGD Kovinoplastika Lož. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica, prečrpali gorivo in pomagali pri čiščenju in odstranjevanju vozila.

PNAC

PNAC

Datum: 17.2.2014
Ob 9.40 sta na avtocesti med Uncem in Logatcem, občina Cerknica, dve vozili zdrsnili s cestišča. V nesrečah sta bili dve osebi telesno poškodovani. Gasilci PGD Cerknica so prometno in požarno zavarovali mesto nesreče ter pomagali ekipi NMP iz Cerknica pri oskrbi poškodovanih oseb.