Požari 2015

Datum: 6.12.2015

Ob 16.34 so v Dolenji vasi, občina Cerknica, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Dolenja vas in PGD Cerknica so varovali objekt dokler saje niso dogorele, s termo kamero pregledali dimnik in del ostrešja, ter dimnik očistili.

Datum: 1.11.2015

Ob 4.16 je na Cesti 4. maja v Cerknici gorela kuhinja v stanovanju večstanovanjske stavbe. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so požar pogasili. Pri gašenju so se tri osebe zastrupile z ogljikovim monoksidom in so bile prepeljane v UKC Ljubljana.

Datum: 18.10.2015

Ob 17.38 je gorelo osebno vozilo na avtocesti Logatec–Unec pred cestninsko postajo Unec v občini Cerknica. Posredovali smo gasilci PGD Cerknica, Rakek, Dolnji Logatec in GB Ljubljana. Na kraju smo pogasili goreče vozilo, ki je pogorelo v celoti. Nastalo je nekaj materialne škode.

Požar vozila AC Logatec-Unec

Požar vozila AC Logatec-Unec

 

Datum: 15.8.2015

Ob 14.47 je v Pikovniku, občina Cerknica, zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje s hlevom. Gasilci PGD Otave, Cajnarje, Begunje in Cerknica smo ob pomoči gasilcev PGD Grahovo, Rakek, Unec, Sveti Vid in Rakitna iz gorečega objekta pravočasno odstranili živino in kmetijsko mehanizacijo ter lokalizirali in pogasili požar. Zgorelo seno smo prekopali in dodatno zalivali z vodo. Sanacija pogorišča poteka s pomočjo tovornih vozil dveh lokalnih prevoznikov. Požarišče si je ogledala policija ter poveljnik GZ Cerknica. Zaradi izpada električne energije ni delovalo hidrantno omrežje in so bile aktivirane vse gasilske cisterne v GZ Cerknica, ter PGD Rakitna. V pripravljenosti so bili tudi gasilci PGD Nova vas in Velike Bloke. Požarno stražo tekom noči so izvajali gasilci PGD Bezuljak, Sveti Vid, Otave, Ivanje selo in Begunje.

Datum: 7.7.2015

Ob 15.29 se je na avtocesti Unec - Ravbarkomanda, občina Postojna, zaradi počene pnevmatike tovornjak zapeljal s cestišča in zagorel. Gasilci PGD Cerknica, PGD Rakek, PGD Unec in PGD Postojna smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator. Pogasili so požar na vozilu in okoliški podrasti ter podrli 6 ožganih borovcev.

 

Datum: 19.6.2015
Ob 12.10 so v Ulici 4. Maja, občina Cerknica, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Cerknica smo pogasili goreče saje, ohladili dimnik, prezračili objekt pregledali dimnik z termo kamero in dali navodila lastniku za nadaljni potek sanacije.

Datum: 14.6.2015
Ob 13. uri je bil aktivran požarni alarm v podzemni garaži v ulici Za vrtovi v Cerknici. Aktivirani so bili gasilci PGD Cerknica, ki so ugotovili, da požara ni bili.

Datum: 15.3.2015
Ob 17.59 so na Loškem v Cerknici, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Cerknica so goreče saje pogasili, s termo kamero pregledali dimnik in del ostrešja ter izmerili prisotnost plinov v prostorih stanovanjske hiše.

Datum: 8.3.2015
Ob 16.37 so na Taboru, občina Cerknica, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Cerknica so nadzorovali požar, s termo kamero pregledali dimnik in dimno tuljavo ter izmerili vsebnost strupenih plinov v ozračju hiše.

Datum: 7.2.2015
Ob 12.08 je na avtocesti med Logatcem in izvozom za Unec v bližini naselja Laze v občini Logatec gorelo kombinirano vozilo. Gasilci PGD Dolnji Logatec, PGD Rakek, PGD Cerknica in GB Ljubljana smo zavarovali kraj nesreče in požar pogasili.