Požari 2016

Datum: 17.12.2016

Ob 11.31 je v naselju Unec, občina Cerknica, v kurilnici hiše prišlo do eksplozije peči. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, Rakek in Unec, ki so kraj dogodka zavarovali in pregledali, nudili prvo pomoč ponesrečencem do prihoda reševalcev NMP Logatec in Postojna, ter jim nudili pomoč pri dokončni oskrbi in prenosu v reševalni vozili. Oba ponesrečenca sta utrpela hujše opekline in bila odpeljana v UKC Ljubljana.

Datum: 20.11.2016

Ob 19.27 je na Cesti 4. maja v Cerknici zagorelo v kozolcu. Pred prihodom gasilcev PGD Cerknica so začetni požar kozolca z vodo omejili policisti in sosedje. Gasilci so kraj zavarovali, dokončno pogasili požar, iznesli in dodatno zalili z vodo 2 kubična metra sena, pregledali objekt s termo kamero, razsvetljevali kraj dogodka in nudili pomoč policiji pri preiskavi.

Požar kozolca

Datum: 11.8.2016

Ob 18.38 je v industrijsko obrtni coni v Podskrajniku, občina Cerknica, zaradi neustreznega tehničnega stanja peči v podjetju, zagorela kombinacija aluminija in hidravličnega olja. Gasilci PGD Cerknica in Dolenja vas so pogasili požar na površini okoli 40 kvadratnih metrov, lokacijo požarišča pregledali s termokamero, preverili koncentracijo plinov, preventivno pregledali dimnik, streho in okolico objekta.

Datum: 9.8.2016

Ob 16.25 je v Brezjah v občini Cerknica zagorelo v kuhinji stanovanjskega objekta zaradi pregrevanja olja. Gasilci PGD Begunje in Cerknica so požar v kuhinji pogasili, zavarovali kraj požarišča, pregledali kuhinjo z termo kamero, prezračili objekt in odnesli kuhinjske elemente na prosto.

Datum: 5.8.2016

Ob 11.48 je na Cesti pod Slivnico v Cerknici zagorel kup pepela odloženega pred kurilnico industrijskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so požar pogasili.

Datum: 18.7.2016

Ob 13.26 se je na avtocesti med Uncem in Logatcem, pri delovni zapori pred Lomom, močno kadilo iz osebnega vozila. Aktivirani so bili gasilci PGD Rakek, Cerknica, Dolnji Logatec in GB Ljubljana. Gasilci iz Cerknice in Rakeka so bili prvi na kraju in so na vozilu, ki mu je odpovedala turbina, odklopili akumulator, posuli razlito olje pod motorjem ter avto pregledali s termo kamero.

Datum: 25.5.2016

Ob 12.42 je na počivališču Ravbarkomanda na Primorski avtocesti v občini Postojna zagorelo osebno vozilo. Požar je do prihoda gasilcev pogasil lastnik sam. Gasilci PGD Postojna in Cerknica so zavarovali kraj dogodka in s termo kamero preventivno pregledali vozilo.

Datum: 21.3.2016

Ob 21.24 so v Gerbičevi ulici v Cerknici gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Cerknica so zaprli dovod zraka, s termo kamero pregledali dimnik ter njegovo okolico in prepovedali nadaljnje kurjenje do prihoda dimnikarja.

Datum: 25.1.2016

Ob 0.56 je zagorela stanovanjska hiša v Podskrajniku v občini Cerknica, ki pa ni bila naseljena. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, Dolenja vas in Dolenje Jezero. Gasilci so na kraju stavbo pregledali in pogasili požar. Posredoval je tudi dežurni delavec podjetja Elektro Ljubljana, ki je odklopil elektriko. O požaru so bile obveščene pristojne službe nastala je tudi večja materialna škoda.

Datum: 12.1.2016

Ob 9.22 je v Podskrajniku, občina Cerknica, gorel dimnik v stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Cerknica in Dolenja vas, ki so dimniški požar pogasili in dimnik z okolico pregledali s termo kamero. Škode ni bilo.

Datum: 10.1.2016

Ob 21.46 je zagorela zapuščena baraka nad pokopališčem v naselju Grahovo v občini Cerknica. Ogenj, ki je v celoti uničil objekt so pogasili gasilci PGD Grahovo, Cerknica, Gorenje Jezero in Martinjak.