Prometne nesreče 2016

Datum: 28.10.2016

Ob 17.52 je v naselju Podgora pri Ložu v občini Loška Dolina voznik z osebnim vozilom trčil v stanovanjsko hišo in se prevrnil na streho. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so kraj dogodka zavarovali, na avtomobilu odklopili akumulator, sanirali razlite tekočine, nudili pomoč ekipi NMP Cerknica pri oskrbi ponesrečenega, ter razsvetljevali kraj dogodka. V nesreči je bila lažje poškodovana ena oseba.

Datum: 2.10.2016

Ob 17.28 se je na avtocesti Unec–Logatec, občina Cerknica, zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega vozila. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, Rakek, Ivanje selo in Logatec ter GB Ljubljana, ki so na lokaciji zavarovali mesto dogodka, izvajali požarno in prometno varovanje ter nudili pomoč pri čiščenju cestišča. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Datum: 2.10.2016

Ob 8.09 je na regionalni cesti Laze–Logatec, občina Logatec, voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča med drevesa. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in vozilo potegnili na cestišče. V nesreči se je poškodovala ena oseba. Oskrbeli so jo reševalci NMP Logatec.

Datum: 27.9.2016

Ob 14.12 sta v naselju Grahovo, občina Cerknica, trčili osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica, ki so poškodovanega motorista na kraju oskrbeli.

Datum: 21.9.2016

Ob 13.06 je prišlo v Babnem Polju, občina Loška Dolina, do čelnega trčenja med dvema osebnima voziloma, v katerem se je poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Cerknica so s tehničnim posegom odprli vrata vozila, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe in odklopili akumulatorja.

Datum: 17.9.2016

Ob 8.43 sta v naselju Ivanje selo, občina Cerknica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom v enem osebnem vozilu rešili ukleščeno oseb, odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica. V prometni nesreči sta se poškodovali dve osebi, ena je bila odpeljana v UKC Ljubljana.

Datum: 6.9.2016

Ob 16.11 je na avtocesti med Uncem in Postojno, občina Postojna, zagorelo tovorno vozilo. Požar na tovornem vozilu so pogasili udeleženci v prometu. Gasilci PGD Rakek, Cerknica in Unec so zavarovali kraj dogodka, pregledali vozilo, odklopili akumulator in pomagali dežurni službi DARS. Gmotna škoda ni nastala.

Datum: 20.8.2016

Ob 16.56 sta na cesti 4. maja v Cerknici trčila osebno vozilo in motorno kolo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so vršili prometno in požarno varovanje, odklopili akumulatorje, umaknili vozili iz cestišča in pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanega. V nesreči se je poškodoval voznik motorja.

Datum: 1.8.2016

Ob 10.47 so na avtocesti med Uncem in Postojno, občina Cerknica, na prehitevalnem pasu trčila tri osebna vozila. V nesreči so se tri osebe lažje poškodovale. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje in pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih. Ekipa NMP iz Cerknice je poškodovance oskrbela in prepeljala na urgenco v Postojni.

Datum: 20.7.2016

Ob 20.27 je na cesti med Podskrajnikom in Cerknico, v občini Cerknica, padel kolesar. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so kraj dogodka zavarovali, ter nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Cerknica pri oskrbi ponesrečenca. Ponesrečenec je bil odpeljan v UKC Ljubljana.

Datum: 20.7.2016

Ob 12.28 je na avtocesti Unec–Postojna v občina Cerknica kombinirano vozila trčilo v stoječe tovorno vozilo na avtovleki. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnim sredstvom posuli razlite tekočine, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo ter nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica. Poškodovana oseba je bila odpeljana v UKC Ljubljana.