Tehnična pomoč in drugo 2016

Datum: 18.11.2016

Ob 8.41 je na Partizanski cesti v Rakeku, občina Cerknica, v praznem stanovanju iztekala voda. Gasilec iz PGD Cerknica je v prisotnosti policije s tehničnim posegom odprl vrata stanovanja in omogočil vstop delavcem komunale, ki so zaprli vodovodni ventil.

Datum: 6.11.2016

Ob 10.52 je v naselju Podskrajnik, občina Cerknica, veter poškodoval streho podjetja. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so na lokaciji s kritino prekrili poškodovani del strehe.

Datum: 18.9.2016

Ob 9.15 je na gozdni cesti v bližini naselja Otok v občini Cerknica oseba poizkusila storiti samomor. Osebo so mimoidoči rešili iz avtomobila pred prihodom reševalcev NMP in gasilcev PGD Cerknica. Gasilci PGD Cerknica so kraj dogodka zavarovali, ter zastrupljeni osebi nudili prvo pomoč do prihoda ekipe NMP Cerknica. Po prihodu ekipe NMP Cerknica, so zavarovali kraj pristanka helikopterja Slovenske vojske, ter nudili pomoč pri oskrbi in prenosu osebe do helikopterja. Zastrupljena oseba je bila odpeljana na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

PGD Cerknica

Datum: 16.8.2016

Ob 18.21 so v Hribljanah v občini Cerknica gasilci PGD Cerknica nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev NMP Postojna. Posredovali so tudi gasilci PGD Begunje, ki so spremljali reševalno vozilo do kraja dogodka.

Datum: 23.7.2016

Ob 19.24 so v Dolenji vasi v občini Cerknica gasilci PGD Cerknica s tehničnim posegom odstranili poškodovano drevo v bližini ceste in stanovanjskega objekta.

Datum: 8.4.2016

Ob 16.41 je v bližini naselja Laze pri Gorenjem Jezeru, občina Cerknica, občanka našla dve ročni bombi Breda, italijanske izdelave, iz obdobja druge svetovne vojne. Posredovali so pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Ljubljanske in Severnoprimorske regije, ki so zaradi nevarnosti samoaktiviranja ročni bombi uničili na kraju najdbe. Kraj dogodka so zavarovali gasilci PGD Cerknica.

Datum: 6.4.2016

Ob 14.41 je mimoidoča na makadamski cesti Rakek - Cerknica, občina Cerknica, v avtomobilu našla nezavestno osebo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so osebo še pred prihodom reševalcev oskrbeli, ter nadalje nudili pomoč ekipi NMP Cerknica in Postojna pri prenosu osebe v reševalno vozilo, ki je bila odpeljana v UKC Ljubljana na nadaljnje zdravljenje.