Tehnična pomoč in drugo 2020

Datum: 21.11.2020

Ob 3:47 je voda zalila stanovanje v Ulici za vrtovi v Cerknici. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so iz stanovanja in kleti posesali vodo. Do zamakanja je prišlo zaradi poškodovane cevi.

Datum: 3.11.2020

Ob 14.09 je na motocross progi pri Grahovem v občini Cerknica padel motorist. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so zavarovali mesto dogodka, izvajali požarno varovanje ter pomagali ekipi NMP Cerknica pri oskrbi in prenosu poškodovanca v reševalno vozilo. Poškodovana oseba je bila prepeljana v UKC Ljubljana na nadaljnje zdravljenj.

Datum: 28.10.2020

Ob 21.50 je v Uncu, občina Cerknica, na parkirišču pri pokopališču iz delovnega stoja iztekalo olje. Gasilci PGD Cerknica so manjšo količino izteklega olja posuli z absorbcijskim sredstvom.

Datum: 31.10.2020

Ob 0.31 je na Cesti v Dolenjo vas v Cerknici v poslovni stavbi prišlo do iztekanja hladilne tekočine glikola iz plinskega kotla. Posredoval je gasilec PGD Cerknica, ki je izteklo tekočino posul z absorbentom.

Datum: 23.10.2020

Gasilci PGD Cerknica so razkužili prostore v enem od podjetij v industrijski coni Podskrajnik, občina Cerknica.

Datum: 6.7.2020

Ob 12.18 je v ulici Peščenk v Cerknici iztekalo hidravlično olje iz avto dvigala. Gasilca PGD Cerknica sta izteklo olje posula z vpojnim sredstvom in podstavila pivnike.

Datum: 12.6.2020

Ob 18.56 je na železniški postaji v Rakeku, občina Cerknica, na lokomotivi puščalo hidravlično olje. Gasilci PGD Cerknica so izteklo olje posuli z absorbentom in v posodo prestregli okoli 6 litrov olja, ki je iztekalo.

Datum: 11.3.2020

Ob 9.35 je v gozdu proti Slivnici, občina Cerknica, na osebo pri gozdnih opravilih padel hlod. Oseba je zaradi hudih poškodb umrla. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica pri oskrbi druge osebe, ki je bila priča dogodka. Počakali so na prihod ustreznih službe, da so opravile strokovni ogled kraja nezgode. Po končanem ogledu so s tehničnim posegom odstranili hlod z osebe ter nudili pomoč pogrebni službi pri prenosu.

Datum: 8.3.2020

Ob 9.43 so gasilci PGD Cerknica v naselju Martinjak, občina Cerknica, ob pešpoti na hrib Slivnica nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica pri oživljanju občana, ki je doživel zastoj srca. Kljub hitri pomoči je občan umrl. Gasilci so ga prenesli do zbirnega mesta in predali pogrebni službi.

Datum: 2.3.2020

Ob 20.02 so na Gerbičevi ulici v Cerknici gasilci PGD Cerknica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu, v katerem so našli onemoglo osebo. Do prihoda reševalcev NMP Cerknica so osebi nudili pomoč in jo prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP so obolelo osebo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 27.2.2020

Ob 12.10 so na Cesti 4. maja v Cerknici posredovali gasilci PGD Cerknica, zaradi reševanja obolele osebe s strehe novogradnje. Gasilci so s pomočjo vrvne tehnike obolelo osebo spustili s strehe in jo predali v oskrbo reševalcem NMP Cerknica, ki so jo odpeljali v UKC Ljubljana.