Intervencije 2021

Datum: 10.4.2021

Ob 20.17 je na avtocesti na območju Ivanjega Sela, občina Cerknica, zagorelo manjše dostavno tovorno vozilo. Požar, ki je vozilo in tovor v celoti uničil ter zajel tudi približno trideset kvadratnih metrov travne površine ob avtocesti, so pogasili gasilci PGD Unec, Rakek, Cerknica, Dolnji Logatec in GB Ljubljana.

Datum: 6.4.2021

Ob 7.25 je v naselju Topol, občina Bloke, osebno vozilo zaneslo na nasprotni pas vozišča v drugo osebno vozilo, ki je vleklo prikolico za prevoz živali. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila in nudili pomoč reševalcem NMP. V nesreči je bila ena oseba težje poškodovana druga pa lažje. V nesreči je bil lažje poškodovan tudi konj.

Datum: 4.4.2021

Ob 12.59 se je na poti na hrib Velika Špička, občina Cerknica, nahajala neodzivna oseba. Mimoidoči so oboleli osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Cerknica. Gasilci PGD Cerknica in Begunje pa so nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila. Obolela oseba je bila prepeljana na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 2.4.2021

Ob 11.46 se je pri naselju Koščake, občina Cerknica, zgodila delovna nezgoda pri delu s traktorjem. Posredovali do gasilci PGD Otave, PGD Begunje in PGD Cerknica, kateri so nudili prvo pomoč ponesrečencu, izvajali varovanje kraja nesreče in nudili pomoč pri pristanku helikopterja. Poškodovanec je bil transportiran s helikopterjem SV v UKC Ljubljana.

Datum: 20.3.2021

Ob 19.56 so v naselju Podskrajnik, občina Cerknica zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Dolenja vas in Cerknica so pogasili goreče saje.

Datum: 3.3.2021

Ob 7.30 je pri Marofu, občina Cerknica, gorela trava. Požar na površini okoli deset kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Cerknica.

Datum: 20.2.2021

Ob 10.48 je na Hacetovi ulici v Cerknici zagorelo v garaži. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, Dolenje Jezero in Dolenja vas, ki so pogasili požar izklopili elektriko, in plin, iznosili predmete omare na prosto in objekt pregledali z termo kamero. Zagorelo je v hladilniku iz katerega se je požar razširil še na bližnje predmete v garaži.

Datum: 6.2.2021

Ob 10.26 je na cesti Grahovo - Bločice, občina Cerknica, zagorelo žaganje na kamionu. Delno je požar pogasil voznik kamiona dokončno pa gasilci iz PGD Cerknica in Grahovo. S termovizijsko kamero so pregledali tovor in prikolico z vozilom.

Datum: 25.1.2021

Ob 10.13 je zagorelo v ribiški koči Ribiški kot v bližini Cerkniškega jezera v občini Cerknica. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, Dolenje Jezero in Dolenja vas, ki so požar pogasili. V požaru je nastala manjša gmotna škoda.

Datum: 8.1.2021

Ob 21.11 so na Taboru v Cerknici gasilci PGD Cerknica s tehnični posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala neodzivna oseba. Posredovali so tudi reševalci NMP in Policija.

Podkategorije