Mladina

Glede na epidemiološko stanje in priporočila GZS do nadaljnega ne bomo izvajali vaj oziroma srečanj za gasilsko mladino.
V upanju, da se čimprej vidimo vas lepo pozdravljamo. 
 
Mentorji mladine
 

V soboto 10.11. 2018 bo v prostorih gasilskega doma v Cerknici potekalo izobraževanje pionirjev in mladincev za pridobitev bronaste, srebrne in zlate značke.

Izobraževanje bo potekalo na meddruštveni ravni in sicer: PGD Begunje, PGD Dolenja vas, PGD Dolenje Jezero, PGD Otave in PGD Cerknica.

Začetek izobraževanja bo ob 9.00 uri, konec je predviden okoli 12.00 ure.

 

Mladina in njihovi mentorji smo bili letos res pridni in ves čas aktivni. Udeležili smo se mnogih tekmovanj, prejeli kar nekaj medalj, izpeljali ogromno vaj, organizirali preventivno bronasto ter srebrno značko in še bi lahko naštevali. Tudi v mesecu decembru se je pri nas dogajalo veliko lepega in zanimivega.   

Ob zaključku leta smo v petek, 13. decembra, naše najbolj pridne in aktivne pionirje, mladince ter pripravnike peljali na ogled kinopredstave "Gremo mi po svoje 2" v Kulturni dom Cerknica.

V soboto smo se dobili v gasilskem domu, da smo okrasili novoletno smrečico in postavili jaslice. Izdelali pa smo tudi voščilnice, ki jih bo društvo poslalo svojim poslovnim partnerjem in sosednjim društvom.

 Gremo mi po svoje 2

Voščilnice

 

V soboto, 23. 11. 2013, je v Kidričevem potekal državni kviz gasilske mladine

Na tekmovanje so se uvrstile naše mladinke. Prvo jih je čakal praktični del. Svojo spretnost so pokazala z vezanjem vozlov ter na vaji z orodjem, gasilniki ter trojakom. Sledilo je pisno preverjanje znanja gasilske preventive in gasilske zgodovine.

Dekleta Urša, Lorina in Ana so se več kot odlično odrezala! V konkurenci kar 33 ekip iz vse Slovenije je ekipa PGD Cerknica osvojila bronasto medaljo!

Več o rezultatih

Državni kviz 2013

Državni kviz 2013

Državni kviz 2013

V soboto, 9. 11. 2013, je potekalo občinsko tekmovanje "KVIZ GASILSKE MLADINE" v Starem trgu pri Ložu. Iz PGD Cerknica smo se tekmovanja udeležili s pionirkami in mladinkami. Pionirke so v kvizu tekmovale prvič in dosegle odlično 7. mesto. Mladinke so že izkušene tekmovalke in veselili smo se doseženega 2. mesta, ki nam je prineslo vstopnico na regijsko tekmovanje.

Regijsko tekmovanje je potekalo isti dan popoldan v Logatcu. Tam so se mladinke Lorina, Urša in Ana še bolj potrudile in pokazale svojo spretnost in znanje. Svojo zbirko medalij so povečale za še eno zlato!

Za nami je bil uspešen dan in veseli smo uspeha naše mladine. Sedaj pa moramo spet zavihati rokave in veselo na delo, saj nas čakajo priprave na državno tekmovanje, ki bo 23. 11. 2013, v Kidričevem. Držite pesti!

                                                                                                                   Ponosni mentorici Maruša in Vesna

 Foto: Žan Hrestak

Foto: Žan Hrestak

Hvala Žanu iz PGD Ivanje selo za fotografije!

9.11.2013 bo potekalo tekmovanje kviz gasilske mladine na zvezni in regijski ravni v Loški dolini ter v Logatcu. Pionirje in mladince vabimo, da se udeležijo priprav, ki bodo izvedene v obliki predavanj. Otroci, ki še niso dosegli bronaste ali srebrne značke, pa ob uspešno opravljenem testu pridobijo tudi bronasto oz. srebrno značko.

 

Pionirji (otroci letnik 2002 - 2006) - TEČAJ PREVENTIVNE BRONASTE ZNAČKE:

predavatelja:Matevž Dragolič in Vesna Turšič
izvedba: torek, 29.10.2013 ob 16.30 uri (trajanje 3 ure) v prostorih PGD Cerknica
preverjanje znanja: sreda, 30.10.2013 ob 16.30 uri (trajanje 1 uro) v prostorih PGD CerknicaMladinci (otroci letnik 1997 - 2001) - TEČAJ PREVENTIVNE SREBRNE ZNAČKE:
predavatelji:Urban Jakopin, Matjaž Meden, Vesna Turšič
izvedba: ponedeljek, 28.10.2013 ob 16.30 uri (trajanje 3 ure) v prostorih PGD Cerknica
preverjanje znanja: sreda, 30.10.2013 ob 16.30 uri (trajanje 1 uro) v prostorih PGD Cerknica
 
 Do gradiva tečaja dostopate s KLIKOM NA SLIKO!