Intervencije

Datum: 30.5.2021

Ob 1.30 sta v Logatcu v istoimenski občini trčili vozili. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so odklopili akumulatorja na vozilih in pomagali izstopiti iz vozila eni osebi. Reševalci NMP ZD Logatec so v oskrbo prevzeli eno osebo.

Datum: 17.5.2021

Ob 8:50 so se v občini Cerknica, zaradi pričakovanega razlivanja vodotoka Cerkniščica, pričele aktivnosti v zvezi s poplavami in aktivacija Občinskega Štaba CZ Cerknica. Ob 11:27 je bila prožena sirena za splošno nevarnost. Komunala Cerknica sanira jaške pri VDC Cerknica in postavlja zapore za tri poplavljene ceste (Gerbičeva ulica, Cesta na Jezero in Cesta v Dolenjo vas). Sodelovalo je 61 gasilcev iz osmih gasilskih enot (dve enoti se nista odzvali) na desetih različnih lokacijah. Gasilci so postavljali protipoplavno zaščito, tesnili komunalne jaške in črpali vodo pri šestih stanovanjskih objektih, enemu večstanovanjskem obljektu s pripadajočimi garažami, eni žagi in na črpališču vode na Komunali Cerknica.

Datum: 17.5.2021

Ob 5.59 je v Cerknici zaradi obilnega dežja zalivalo gasilski dom. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, kateri so iz zalitih prostorov umaknili inventar, ter izčrpali vodo.

Datum: 24.4.2021

Ob 20.55 so v Petrovčičevi ulici v Cerknici prišlo zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so pogasili goreče saje, s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika in lastniku odsvetovali nadaljnje kurjenje.

Datum: 23.4.2021

Ob 16.21 se je naselju Sleme v občini Bloke zgodila delovna nesreča. Traktor se je pri oranju njive na strmem pobočju prevrnil in pod seboj pokopal traktorista. Ponesrečencu so nudili pomoč sosedje, gasilci PGD Bloke in Cerknica ter reševalci ZD Cerknica. Poškodovani je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 10.4.2021

Ob 20.17 je na avtocesti na območju Ivanjega Sela, občina Cerknica, zagorelo manjše dostavno tovorno vozilo. Požar, ki je vozilo in tovor v celoti uničil ter zajel tudi približno trideset kvadratnih metrov travne površine ob avtocesti, so pogasili gasilci PGD Unec, Rakek, Cerknica, Dolnji Logatec in GB Ljubljana.

Datum: 6.4.2021

Ob 7.25 je v naselju Topol, občina Bloke, osebno vozilo zaneslo na nasprotni pas vozišča v drugo osebno vozilo, ki je vleklo prikolico za prevoz živali. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila in nudili pomoč reševalcem NMP. V nesreči je bila ena oseba težje poškodovana druga pa lažje. V nesreči je bil lažje poškodovan tudi konj.

Datum: 4.4.2021

Ob 12.59 se je na poti na hrib Velika Špička, občina Cerknica, nahajala neodzivna oseba. Mimoidoči so oboleli osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Cerknica. Gasilci PGD Cerknica in Begunje pa so nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila. Obolela oseba je bila prepeljana na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 2.4.2021

Ob 11.46 se je pri naselju Koščake, občina Cerknica, zgodila delovna nezgoda pri delu s traktorjem. Posredovali do gasilci PGD Otave, PGD Begunje in PGD Cerknica, kateri so nudili prvo pomoč ponesrečencu, izvajali varovanje kraja nesreče in nudili pomoč pri pristanku helikopterja. Poškodovanec je bil transportiran s helikopterjem SV v UKC Ljubljana.

Datum: 20.3.2021

Ob 19.56 so v naselju Podskrajnik, občina Cerknica zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Dolenja vas in Cerknica so pogasili goreče saje.

Datum: 3.3.2021

Ob 7.30 je pri Marofu, občina Cerknica, gorela trava. Požar na površini okoli deset kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Cerknica.

Datum: 20.2.2021

Ob 10.48 je na Hacetovi ulici v Cerknici zagorelo v garaži. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, Dolenje Jezero in Dolenja vas, ki so pogasili požar izklopili elektriko, in plin, iznosili predmete omare na prosto in objekt pregledali z termo kamero. Zagorelo je v hladilniku iz katerega se je požar razširil še na bližnje predmete v garaži.

Datum: 6.2.2021

Ob 10.26 je na cesti Grahovo - Bločice, občina Cerknica, zagorelo žaganje na kamionu. Delno je požar pogasil voznik kamiona dokončno pa gasilci iz PGD Cerknica in Grahovo. S termovizijsko kamero so pregledali tovor in prikolico z vozilom.

Datum: 25.1.2021

Ob 10.13 je zagorelo v ribiški koči Ribiški kot v bližini Cerkniškega jezera v občini Cerknica. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, Dolenje Jezero in Dolenja vas, ki so požar pogasili. V požaru je nastala manjša gmotna škoda.

Datum: 8.1.2021

Ob 21.11 so na Taboru v Cerknici gasilci PGD Cerknica s tehnični posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala neodzivna oseba. Posredovali so tudi reševalci NMP in Policija.

Datum: 29.12.2020

Ob 16.12 je na primorski avtocesti, med Logatcem in Uncem, občina Logatec, v smeri Kopra verižno trčilo pet osebnih vozil. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine ter nudili prvo pomoč eni poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Logatec, ki so jo na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 29.12.2020

Ob 16.12 sta na primorski avtocesti, med Uncem in Logatcem, občina Logatec, v smeri Ljubljane trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in vozili umaknili na odstavni pas. Poškodovanih ni bilo.

Datum: 29.12.2020

Ob 8.05 sta na primorski avtocesti, pred počivališčem Lom, občina Logatec, v smeri Ljubljane zaradi izogibanja okvarjenemu tovornemu vozilu na odstavnem pasu, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in do prihoda reševalcev nudili pomoč dvema lažje poškodovanima osebama. Reševalci NMP Logatec in Cerknica so poškodovana na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 23.12.2020

Ob 18.47 se je na cesti Selšček–Dolenje Otave, občina Cerknica, voznica prevrnila z osebnim vozilom. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so kraj dogodka požarno in prometno zavarovali, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa, z vpojnim sredstvom posuli razlite tekočine ter sprali cestišče in nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica. Poškodovano osebo so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 13.12.2020

Ob 17.35 so v Kamni gorici, občina Cerknica, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Cerknica so pogasili požar, ki je poškodoval en kvadratni meter ostrešja, opravili pregled s termovizijsko kamero in lastniku odsvetovali nadaljnje kurjenje.

Datum: 25.11.2020

Ob 16.52 je na Gerbičevi ulici v Cerknici osebno vozilo trčilo v stanovanjski objekt. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč delavcev avtovleke pri natovarjanju osebnega vozila na tovornjak ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Cerknica, ki so nato poškodovanca oskrbeli na kraju.

Datum: 22.11.2020

Ob 16.42 je ob ulici Peščenk v občina Cerknica zagorelo v naravi. Požar na približno 4 kvadratnih metrih površine so pred prihodom gasilcev pogasili mimoidoči. Gasilci PGD Cerknica pa so požar dokončno pogasili, požarišče prekopali in ga izdatno zalili z vodo.

Datum: 21.11.2020

Ob 3:47 je voda zalila stanovanje v Ulici za vrtovi v Cerknici. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so iz stanovanja in kleti posesali vodo. Do zamakanja je prišlo zaradi poškodovane cevi.

Datum: 20.11.2020

Ob 15.03 je na cesti med naseljema Nova vas - Retje, občina Bloke, osebno vozilo zapeljalo iz vozišča in bočno trčilo v drevo. Gasilci PGD Cerknica in Ribnica so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator, poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Cerknica, kateri so poškodovanko dokončno oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.   

Datum: 7.11.2020

Ob 13.47 se je na cesti Cerknica - Rakitna, občina Cerknica, pri padcu z motociklom poškodoval motorist. Gasilci iz PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovancu, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica pri prenosu v reševalno vozilo. Poškodovanega motorista so odpeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 6.11.2020

Ob 0.01 je na Taboru v Cerknici gorel plastičen zabojnik za smeti. Gasilci PGD Cerknica so požar v katerem je zabojnik in vsebina zabojnika v celoti pogorel pogasili ter požarišče deloma sanirali.

Datum: 3.11.2020

Ob 14.09 je na motocross progi pri Grahovem v občini Cerknica padel motorist. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so zavarovali mesto dogodka, izvajali požarno varovanje ter pomagali ekipi NMP Cerknica pri oskrbi in prenosu poškodovanca v reševalno vozilo. Poškodovana oseba je bila prepeljana v UKC Ljubljana na nadaljnje zdravljenj.

Datum: 28.10.2020

Ob 21.50 je v Uncu, občina Cerknica, na parkirišču pri pokopališču iz delovnega stoja iztekalo olje. Gasilci PGD Cerknica so manjšo količino izteklega olja posuli z absorbcijskim sredstvom.

Datum: 31.10.2020

Ob 0.31 je na Cesti v Dolenjo vas v Cerknici v poslovni stavbi prišlo do iztekanja hladilne tekočine glikola iz plinskega kotla. Posredoval je gasilec PGD Cerknica, ki je izteklo tekočino posul z absorbentom.

Datum: 23.10.2020

Gasilci PGD Cerknica so razkužili prostore v enem od podjetij v industrijski coni Podskrajnik, občina Cerknica.

Datum: 30.9.2020

Ob 16.36 sta na cesti med Uncem in Postojno v občini Cerknica trčila osebno vozilo in motorno kolo. V nesreči se je poškodoval motorist, katerega so na kraju dogodka oskrbeli reševalci NMP Cerknica in ga prepeljali v UKC Ljubljana . Posredovali so tudi gasilci PGD Cerknica, kateri so kraj dogodka zavarovali in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Datum: 25.9.2020

Ob 14.49 je na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, občina Logatec, v smeri Ljubljane tovorno vozilo naletelo na osebno vozilo. V nesreči je umrl sedemletni otrok iz osebnega vozila, še en otrok in mama pa sta poškodovana. Gasilci PGD Stara Vrhnika, Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom izvlekli ponesrečence iz osebnega vozila, pomagali reševalcem NMP Logatec, Cerknica in Postojna pri oživljanju in oskrbi ponesrečencev, odklopili akumulatorje in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Primorska avtocesta je bila zaradi nesreč med Logatcem in Vrhniko več ur zaprta v smeri proti Ljubljani.

Datum: 25.9.2020

Ob 14.48 je na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, občina Logatec, v smeri Ljubljane osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Stara Vrhnika, Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem NMP Logatec, Cerknica in Postojna pri oskrbi ponesrečenca, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Primorska avtocesta je bila zaradi nesreč med Logatcem in Vrhniko več ur zaprta v smeri proti Ljubljani.

Datum: 25.9.2020

Ob 14.45 je na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, občina Logatec, v smeri Ljubljane osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo in obstalo na odstavnem pasu. Gasilci PGD Stara Vrhnika, Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Postojna so poškodovanca oskrbeli na kraju. Primorska avtocesta je bila zaradi nesreč med Logatcem in Vrhniko več ur zaprta v smeri proti Ljubljani.

Datum: 18. 9. 2020

Ob 23.50 je na poti na Slivnico v Cerknici osebno vozilo zapeljalo izven cestišča. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč policiji in vlečni službi. Voznik je kraj dogodka zapustil pred prihodom policije.

Datum: 5.9.2020

Ob 1.58 so v Podskrajniku, občina Cerknica, gasilci PGD Cerknica posredovali po prometni nesreči osebnega vozila. Razsvetljevali so kraj dogodka, sanirali razlite tekočine in odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Datum: 27.8.2020

Ob 22.15 se je na regionalni cesti med naseljem Martinjak in naseljem Grahovo, občina Cerknica, zgodila prometna nesreča, kjer sta dve osebni vozili čelno trčili. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so kraj dogodka prometno in požarno zavarovali, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem, ter posuli razlite tekočine z vpojnim sredstvom. Pri nesreči so posredovali reševalci iz NMP Cerknica, NMP Postojna in NMP Logatec. V nesreči so bile poškodovane tri osebe, katere so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana na nadaljnje zdravljenje.

Datum: 14.8.2020

Ob 20.35 je na primorski avtocesti, med Uncem in Logatcem, pred počivališčem Lom osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica in PGD Dolnji Logatec, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Logatec. Pomoč NMP Cerknica ni bila potrebna. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Datum: 11.8.2020

Ob 18.41 se je na cesti Rakek – Podskrajnik, občina Cerknica, prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGD Cerknica so kraj nesreče prometno in požarno zavarovali, odklopili akumulator in posuli z vpojnim sredstvom po vozišču razlite tekočine ter nudili pomoč pri oskrbi v nesreči poškodovano osebo reševalcem NMP, ki so nato poškodovanko prepeljali v UKC Ljubljana na nadaljnje zdravljenje.

Datum: 11.8.2020

Ob 11.25 so na avtocesti Postojna - Ljubljana pred počivališčem Lom v občini Logatec na prehitevalnem pasu trčila 4 osebna vozila. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci iz PGD Dolnji Logatec in Cerknica so odklopili akumulatorje in počistili iztekle tekočine. Poškodovano osebo so reševalci ZD Logatec prepeljali v bolnišnico.

Datum: 10.8.2020

Ob 21.54 sta na primorski avtocesti med počivališčem Lom in izvozom Unec, občina Logatec, trčili osebni vozili, eno vozilo pa je ob trčenju zagorelo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, pogasili goreče osebno vozilo, posuli iztekle motorne tekočine ter odklopili akumulator. Vozilo, ki je gorelo je uničeno. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Datum: 10.8.2020

Ob 19.13 se je na primorski avtocesti med počivališčem Lom in izvozom Unec, občina Logatec, tovorno vozilo zaradi počene pnevmatike prevrnilo na bok na mimo vozeče osebno vozilo, iz polpriklopnika pa je padel tovor. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle tekočine in nudili pomoč cestnem podjetju ter policiji. Zaradi napol prevrnjenega tovornega vozila iz katerega je iztekala pogonsko gorivo, so gasilci dalj časa vršili gasilsko stražo. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Datum: 31. 7. 2020

Ob 15.50 je v naselju Hudi Vrh, Občina Bloke, zagorel gospodarski objekt velikosti 16 x 20 metrov. Aktivirani so bili gasilci iz PGD Bloke, Nova vas in Cerknica. Celoten objekt ter v njem traktor, prikolica in kmetijsko orodje so zgoreli. En traktor so gasilci uspeli rešiti iz objekta. Požarno so varovali sosednji stanovanjski objekt, pogasili požar in pomagali lastniku pri sanaciji pogorišča.

Datum: 23.7.2020

Ob 17.15 je v bližini naselja Dolenje Jezero, občina Cerknica, osebno vozilo zapeljalo iz vozišča ter se zaustavilo v večjem grmu pri čemer se je pričelo iz vozila kaditi. Gasilci PGD Dolenje Jezero in Cerknica so zavarovali kraj dogodka, vozilo stabilizirali , odklopili akumulator ter nudili pomoč pri izvleki vozila. Voznika je mimoidoči preventivno prepeljal v ZD Cerknica.

Datum: 11.7.2020

Ob 20.08 so na avtocesti Logatec–Unec, pri počivališču Lom, občina Logatec, trčila tri osebna vozila. Poškodovanih ni bilo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so požarno in naletno zavarovali kraj dogodka ter izklopili akumulatorje na vozilih.

Datum: 6.7.2020

Ob 12.18 je v ulici Peščenk v Cerknici iztekalo hidravlično olje iz avto dvigala. Gasilca PGD Cerknica sta izteklo olje posula z vpojnim sredstvom in podstavila pivnike.

Datum: 5.7.2020

Ob 19.25 sta na Rakeku, občina Cerknica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so izvajali požarno in naletno varovanje, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda NMP Cerknica. Poškodovana oseba je bila odpeljana v ZD Cerknica.

Datum: 30.6.2020

Ob 11.38 sta na regionalni cesti Sodražica-Nova vas v naselju Podklanec, občina Sodražica, trčili osebno in kombinirano vozilo s priklopnikom. Gasilci PGD Ribnica in Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in s tehničnim posegom izvlekli eno osebo iz vozila. Na kraju so nudili prvo pomoč dvema poškodovanima osebama, ki so ju reševalci NMP Ribnica oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Zaradi nesreče je bila regionalna cesta zaprta, obvoz je bil urejen skozi Hrib-Loški potok.

Datum: 12.6.2020

Ob 18.56 je na železniški postaji v Rakeku, občina Cerknica, na lokomotivi puščalo hidravlično olje. Gasilci PGD Cerknica so izteklo olje posuli z absorbentom in v posodo prestregli okoli 6 litrov olja, ki je iztekalo.

Datum: 5.6.2020

Ob 17.36 sta na AC Unec- Logatec v smeri Ljubljane trčili kombinirano in tovorno vozilo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali kraj nesreče in iz vozila prenesli starejšo onemoglo, vendar nepoškodovano osebo. Reševalci NMP Cerknica in NMP Logatec so onemoglo osebo skupaj z v nesreči poškodovanim prepeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 5.6.2020

Ob 17.33 je na avtocesti v bližini Ivanjega sela, občina Cerknica, prišlo do naleta kombiniranega in tovornega vozila. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, poškodovanim osebam nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Cerknica in Logatec ter jim nudili pomoč pri prenosu poškodovanih do reševalnega vozila. Dve poškodovani osebi so prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Datum: 5.6.2020

Ob 16.15 sta na avtocesti Logatec - Unec, občina Logatec, pred počivališčem Lom trčila osebno vozilo in tovorno vozilo, ki se je prevrnilo in pretrgalo odbojno ograjo ter zaustavilo na prehitevalnem pasu drugega smernega vozišča v smeri Ljubljane. Gasilci PGD Dolnji Logatec, GB Ljubljana in Cerknica so zavarovali kraj nesreče in prečrpali okoli 500 litrov pogonskega goriva iz tovornega vozila. V prometni nesreči lažje poškodovano osebo so na kraju oskrbeli in nato prepeljali v UKC Ljubljana reševalci NMP Logatec. Na poti na kraj nesreče so gasilci GB Ljubljana malo pred priključkom Vrhnika v smeri Logatca, naleteli na prometno nesrečo, v kateri so trčila štiri osebna vozila. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb. Gasilci so odklopili akumulatorje na poškodovanih vozilih in do prihoda delavcev DARS-a in policije zavarovali kraj nesreče.

Datum: 5.6.2020

Ob 15.35 je v bližini naselja Sveti Vid, občina Cerknica, osebno vozilo zapeljalo iz vozišča in trčilo v drevo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili eno osebo iz vozila ter poškodovanim nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Cerknica, ki so dve poškodovani osebi dokončno oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 22.5.2020

Ob 2.24 je zagorela stanovanjska hiša v naselju Begunje pri Cerknici, občina Cerknica. Posredovali so gasilci PGD Begunje pri Cerknici, Bezuljak, Otave, Sveti Vid in Cerknica, ki so gorečo hišo pogasili, prezračili in s termovizijsko kamero pregledali prostore ter iznesli uničeno opremo iz prostorov. Stanovalec se je med reševanjem premoženja nadihal dima in saj, zato ga je pregledala ekipa NMP Cerknica.

Datum: 6.5.2020

Ob 20.18 sta na delu avtoceste Logatec–Unec pri počivališču Lom v naletu trčila osebno in tovorno vozilo. Ena oseba se je poškodovala. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica, ki so zavarovali kraj dogodka, opravili pregled terena, posuli absorbent, odklopili akumulator, pomagali policiji z razsvetljavo ter vozniku tovornega vozila pomagali usposobiti vozilo za nadaljnjo vožnjo. Poškodovanega voznika osebnega vozila je oskrbela in v zdravstveni dom na pregled odpeljala reševalna služba NMP Logatec.

Datum: 21.4.2020

Ob 18.00 je na Cerkniškem jezeru, občina Cerknica, gorelo osebno vozilo. Požar, ki se je tudi razširil na bližnji gozd na površini okoli 1,5 hektarja, so pogasili gasilci PGD Cerknica, Dolenja vas in Dolenje jezero. Požarno stražo na požarišču so vršili gasilci PGD Dolenje jezero.

Datum: 17.4.2020

Ob 23.03 je ob Gasparijevi ulici v Cerknici, gorelo v naravi. Gasilci iz PGD Cerknica so pogasili in izdatno zalili kup zelenega odreza in približno 10 kvadratnih metrov goreče travnate površine. Obveščene so bile vse pristojne službe.

Datum: 12.4.2020

Ob 20.45 sta v IC Podskrajnik, občina Cerknica, gorela kupa lesnega odpada. Požar na skupni površini okoli 30 kvadratnih metrih so pogasili PGD Dolenja vas in Cerknica.

Datum: 4.4.2020

Ob 11.20 je na Cerkniškem jezeru pri Retju, občina Cerknica, gorelo v naravi. Gasilci iz PGD Cerknica in Dolenje Jezero so pogasili in izdatno zalili približno 2 hektara površin v zaraščanju.

Datum: 29.3.2020

Ob 19.29 se je pri naselju Dolenje Poljane, občina Loška Dolina, zgodila prometna nesreča. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so osvetlili kraj nesreče, odklopili akumulator in nudili pomoč ekipi NMP Cerknica. Poškodovanega voznika štirikolesnika je ekipa NMP Cerknica odpeljala na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 25.3.2020

Ob 21.04 je na cesti med Bloško polico in Novo vasjo v občini Bloke osebno vozilo zaradi zaledenele ceste zapeljalo z vozišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Cerknica so kraj nesreče zavarovali in razsvetljevali, odklopili akumulator na vozilu, nudili prvo pomoč ponesrečenki do prihoda reševalcev NMP Cerknica, ki so v nesreče poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v bolnišnico.

Datum: 24.3.2020

Ob 9.52 so na Bračičevi ulici v Cerknici v dimniku stanovanjskega objekta zagorele saje. Ogenj je ugasnil pred prihodom gasilcev PGD Cerknica, ki so zavarovali kraj dogodka, zaprli dovod zraka v peč ter okolico dimnika in podstrešje objekta pregledali s termovizijsko kamero.

Datum: 21. 3. 2020

Ob 9:32 so v naselju Dolenje Jezero, občina Cerknica, gorelo v naravi. Gasilci PGD Cerknica so pogasili, pregledali in izdatno zalili kup žagovine v obsegu devet kvadratnih metrov.

Datum: 11.3.2020

Ob 9.35 je v gozdu proti Slivnici, občina Cerknica, na osebo pri gozdnih opravilih padel hlod. Oseba je zaradi hudih poškodb umrla. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica pri oskrbi druge osebe, ki je bila priča dogodka. Počakali so na prihod ustreznih službe, da so opravile strokovni ogled kraja nezgode. Po končanem ogledu so s tehničnim posegom odstranili hlod z osebe ter nudili pomoč pogrebni službi pri prenosu.

Datum: 8.3.2020

Ob 9.43 so gasilci PGD Cerknica v naselju Martinjak, občina Cerknica, ob pešpoti na hrib Slivnica nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica pri oživljanju občana, ki je doživel zastoj srca. Kljub hitri pomoči je občan umrl. Gasilci so ga prenesli do zbirnega mesta in predali pogrebni službi.

Datum: 2.3.2020

Ob 20.02 so na Gerbičevi ulici v Cerknici gasilci PGD Cerknica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu, v katerem so našli onemoglo osebo. Do prihoda reševalcev NMP Cerknica so osebi nudili pomoč in jo prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP so obolelo osebo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 2.3.2020

Ob 13.01 se je med Grahovim in Martinjakom, občina Cerknica, prevrnil gozdarski priklopnik. Posredovali so gasilci PGD Cerknica in PIGD Kovinoplastika Lož. Iz predrtega rezervoarja je v zemljo izteklo približno 300 litrov pogonskega goriva. Lastnik tovornega vozila je poskrbel za prelaganje lesa, Komunala Cerknica pa je z delovnim strojem odkopala onesnaženo zemljino, ki jo je prevzelo podjetje Saubermacher.

Datum: 27.2.2020

Ob 12.10 so na Cesti 4. maja v Cerknici posredovali gasilci PGD Cerknica, zaradi reševanja obolele osebe s strehe novogradnje. Gasilci so s pomočjo vrvne tehnike obolelo osebo spustili s strehe in jo predali v oskrbo reševalcem NMP Cerknica, ki so jo odpeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 23.2.2020

Ob 21.22 so na Zidanškovi ulici v Cerknici zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Cerknica so počakali do izgoretja saj, očistili dimnik, pregledali okolico dimnika in lastniku odsvetovali nadaljnje kurjenje.

Datum: 21.2.2020

Ob 14.27 je na Gerbičevi ulici v Cerknici, oseba z osebnim vozilom zapeljala v hišo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč ekipi reševalcev NMP Cerknica pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila in sanirali razlite tekočine. Poškodovana oseba je bila odpeljana na nadalnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 17.2.2020

Ob 8.45 so v naselju Dolenja vas v občini Cerknica zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Cerknica in Dolenja vas so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar kateri se je razširil tudi na okoli dva kvadratna metra lesenega stropa, zaradi dostopa in pregleda podstrešja in ostrešja odkrili in na koncu intervencije pokrili štiri kvadratne metre strehe, s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika in odsvetovali kurjenje do sanacije dimnika.

Datum: 15.2.2020

Ob 15.54 so se v Dolenji vasi, občina Cerknica, v dimniku stanovanjskega objekta vnele saje. Gasilci PGD Dolenja vas in Cerknica so počakali do izgoretja saj in s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika.

Datum: 9.2.2020

Ob 15.24 so v Cerknici na začetku poti na Slivnico gasilci PGD Cerknica nudili pomoč pri reanimaciji in prenosu obolele osebe do parkirišča, kjer jo je prevzela ekipa NMP Cerknica in jo odpeljala v UKC Ljubljana.

Datum: 4.2.2020

Ob 11.42 je prišlo do udara strele v daljnovod pri naselju Grahovo, občina Cerknica. Daljnovod se je ob udarcu strele pretrgal in padel na kombinirano vozilo, pri čemer je vozilo zagorelo. Pristojna služba elektro podjetja je izklopila elektriko, gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka in pogasili goreče vozilo. Ena oseba je bila preventivno prepeljana v ZD Cerknica na pregled.

Datum: 2.2.2020

Ob 1.10 je pri naselju Štrukljevo, občina Cerknica, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator vozila, izvedli razsvetljavo ter nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica pri oskrbi dveh poškodovanih oseb.

Datum: 28.1.2020

Ob 19.51 je gorelo v dimniku stanovanjske hiše na ulici Tabor v Cerknici. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so na kraju pregledali dimnik, ga delno očistili in prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarja. Gašenje ni bilo potrebno. Škoda ni nastala.

Datum: 18.1.2020

Ob 13.06 se je na cesti 4. maja v Cerknici zaradi kratkega stika na zamrzovalni skrinji kadilo v trgovini. Gasilci PGD Cerknica, Dolenja Vas in Dolenje Jezero so skrinjo iznesli iz trgovine, prezračili prostore in jih pregledali s termovizijsko kamero.

Datum: 13.1.2020

Ob 15.30 se je na cesti med Gorenjem Jezerom in Danami pri odcepu za naselje Otok, občina Cerknica, v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj nesreče ter pomagali ekipi NMP Cerknica pri oskrbi ponesrečene osebe. Osebo so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 9.1.2020

Ob 18.23 je v naselju Otonica, občina Cerknica, zagorelo ostrešje gospodarskega poslopja. Požar, ki je v celoti uničil objekt, so pogasili gasilci PGD Begunje, Cerknica, Cajnarje in Velike Bloke.

Datum: 8.1.2020

Ob 23.40 je bilo v prometni nesreči na Uncu, občina Cerknica, udeleženo osebno vozilo, ena oseba pa se je poškodovala. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so na kraju izvajali požarno in prometno varovanje ter pomagali ekipi NMP Cerknica pri oskrbi ponesrečene osebe, ki je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Datum: 23.12.2019

Ob 17.36 so v Notranjski ulici v Cerknici našli neeksplodirano ročno bombo. Pripadnika De NUS Ljubljanske regije sta ob varovanju policije in gasilcev PGD Cerknica prenesla ročno bombo na varno lokacijo, kjer sta jo uničila. Ročna bomba M-35 je bila ostanek obdobja druge svetovne vojne. Gasilci PGD Cerknica so prinesli gume in nudili požarno varovanje. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Podkategorije