Intervencije 2015

Datum: 16.12.2015

Ob 19.50 je na Partizanski cesti na Rakeku, občina Cerknica, voznik z osebnim vozilom trčil v peško. Gasilci PGD Cerknica smo pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe, požarno in prometno zavarovali mesto nesreče, ga razsvetlili in pomagali policiji. Ekipa NMP iz Cerknice je poškodovanko prepeljala na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Datum: 6.12.2015

Ob 16.34 so v Dolenji vasi, občina Cerknica, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Dolenja vas in PGD Cerknica so varovali objekt dokler saje niso dogorele, s termo kamero pregledali dimnik in del ostrešja, ter dimnik očistili.

Datum: 1.11.2015

Ob 4.16 je na Cesti 4. maja v Cerknici gorela kuhinja v stanovanju večstanovanjske stavbe. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so požar pogasili. Pri gašenju so se tri osebe zastrupile z ogljikovim monoksidom in so bile prepeljane v UKC Ljubljana.

Datum: 18.10.2015

Ob 17.38 je gorelo osebno vozilo na avtocesti Logatec–Unec pred cestninsko postajo Unec v občini Cerknica. Posredovali smo gasilci PGD Cerknica, Rakek, Dolnji Logatec in GB Ljubljana. Na kraju smo pogasili goreče vozilo, ki je pogorelo v celoti. Nastalo je nekaj materialne škode.

Požar vozila AC Logatec-Unec

Požar vozila AC Logatec-Unec

 

Datum: 12.10.2015

Ob 17.44 je na cesti med Podskrajnikom in Rakekom, občina Cerknica, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Gasilci PGD Cerknica smo s tehničnim posegom rešili osebo iz poškodovanega vozila, odklopili akumulator in pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane osebe. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 4.10.2015

Ob 20.41 so na avtocesti med Uncem in Logatcem v smeri proti Ljubljani trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Cerknica, PGD Dolnji Logatec in GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, očistili razlite motorne tekočine in nudili razsvetljavo policistom. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Datum: 24.9.2015

Ob 12.36 se je na cesti Topol pri Begunjah–Cajnarje, občina Cerknica, prevrnil voznik z osebnim vozilom pri čemer je utrpel lažje poškodbe. Posredovali smo gasilci PGD Cerknica in na kraju vršili požarno in prometno varovanje, odklopili akumulator, s tehničnim posegom postavili osebno vozila na kolesa ter nudili pomoč ekipi NMP. Poškodovana oseba je bila odpeljana na nadaljnje zdravljenje.

Datum: 16.9.2015

Ob 11.37 je v Cerknici zaradi močnih padavin prišlo do poplavljanja meteornih voda. Gasilci PGD Cerknica smo na različnih lokacijah prečrpavali vodo iz kletnih in pritličnih prostorov, postavili protipoplavno zaščito in izvlekli avtomobil, ki je obtičal na poplavljenem delu cestišča.

Datum: 15.8.2015

Ob 14.47 je v Pikovniku, občina Cerknica, zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje s hlevom. Gasilci PGD Otave, Cajnarje, Begunje in Cerknica smo ob pomoči gasilcev PGD Grahovo, Rakek, Unec, Sveti Vid in Rakitna iz gorečega objekta pravočasno odstranili živino in kmetijsko mehanizacijo ter lokalizirali in pogasili požar. Zgorelo seno smo prekopali in dodatno zalivali z vodo. Sanacija pogorišča poteka s pomočjo tovornih vozil dveh lokalnih prevoznikov. Požarišče si je ogledala policija ter poveljnik GZ Cerknica. Zaradi izpada električne energije ni delovalo hidrantno omrežje in so bile aktivirane vse gasilske cisterne v GZ Cerknica, ter PGD Rakitna. V pripravljenosti so bili tudi gasilci PGD Nova vas in Velike Bloke. Požarno stražo tekom noči so izvajali gasilci PGD Bezuljak, Sveti Vid, Otave, Ivanje selo in Begunje.

Datum: 8.8.2015

Ob 15.45 je na avtocesti Unec–Postojna, pri počivališču Ravbarkomanda, občina Postojna, prišlo do naleta treh osebnih vozil. Posredovali smo gasilci PGD Cerknica, ki smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, ohladili vozilo iz katerega se je kadilo, opravili pregled s termokamero, ter nudili pomoč reševalcem NMP ter cestnemu podjetju pri čiščenju cestišča. V prometni nesreči so se poškodovale štiri osebe, ki so bile odpeljane v bolnišnico.

Datum: 30.7.2015

Ob 8.55 je na avtocesti med Uncem in počivališčem Lom, občina Cerknica, voznik osebnega vozilom zapeljal s cestišča in se prevrnil na streho. V nesreči sta bili dve osebi telesno poškodovani. Gasilci PGD Cerknica, Dolnji Logatec in GB Ljubljana, smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in pomagali reševalcem NMP Cerknica pri oskrbi poškodovanih oseb.

Datum: 24.7.2015

Ob 9.28 se je v naselju Štrukljeva vas, občina Cerknica, voznik traktorja prevrnil in si poškodoval nogo. Posredovali smo gasilci PGD Cerknica, ki smo na kraju nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica, odklopili akumulator na delovnem stroju ter ga stabilizirali. Z vpojnim sredstvom smo posuli razlite tekočine. Poškodovan oseba je bila odpeljana v UKC Ljubljana.

Datum: 13.7.2015

Ob 11.27 so na primorski avtocesti med počivališčem Lom in izvozom Unec trčili dve osebni in tovorno vozilo - cisterna za prevoz kerozina. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana, PGD Dolnji Logatec in Cerknica, ki smo kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulatorje na vozilih, pomagali reševalcem NMP Logatec pri oskrbi dveh poškodovanih in s tehničnim posegom iz razbitin odstranili štiri preminule osebe.

Objavljen je tudi članek: Na primorki huda prometna nesreča

Datum: 7.7.2015

Ob 15.29 se je na avtocesti Unec - Ravbarkomanda, občina Postojna, zaradi počene pnevmatike tovornjak zapeljal s cestišča in zagorel. Gasilci PGD Cerknica, PGD Rakek, PGD Unec in PGD Postojna smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator. Pogasili so požar na vozilu in okoliški podrasti ter podrli 6 ožganih borovcev.

 

Datum: 1.7.2015

Ob 19.10 sta na cesti Bloška Polica–Lož v občini Loška dolina trčili osebni vozili. Posredovali smo gasilci PGD Cerknica in ekipi NMP Cerknica in Postojna. Gasilci PGD Cerknica smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, počistili razlite motorne tekočine, s tehničnim posegom omogočili oskrbo poškodovancev in poškodovane osebe rešili iz vozil. Tri poškodovane osebe so reševalci prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 21.6.2015

Ob 18.27 se je na Ulici za mlinom v Cerknici dušil dojenček. Posredovali smo gasilci PGD Cerknica in dojenčka predali v oskrbo reševalcem NMP Postojna.

Objavljen je tudi članek: Gasilci reševali dušečega dojenčka

Datum: 19.6.2015
Ob 12.10 so v Ulici 4. Maja, občina Cerknica, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Cerknica smo pogasili goreče saje, ohladili dimnik, prezračili objekt pregledali dimnik z termo kamero in dali navodila lastniku za nadaljni potek sanacije.

Datum: 14.6.2015

Ob 23.00 je na avtocesti med Uncem in Postojno, občina Postojna, prišlo do naleta treh vozil v koloni pred prometno nezgodo. Gasilci PGD Cerknica smo zavarovali in razsvetlili kraj dogodka, odklopili akumulatorje, razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom ter nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica in policiji pri usmerjanju prometa. Poškodovana oseba je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Datum: 14.6.2015

Ob 22.20 sta na avtocesti med Uncem in Postojno, občina Postojna, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica smo izvajali požarno in naletno varovanje, razsvetlili kraj dogodka, odklopili akumulatorja, razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom ter nudili pomoč reševalcem NMP Postojna, DARS-u, policiji in avtovleki. Poškodovana oseba je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Datum: 14.6.2015
Ob 13. uri je bil aktivran požarni alarm v podzemni garaži v ulici Za vrtovi v Cerknici. Aktivirani so bili gasilci PGD Cerknica, ki so ugotovili, da požara ni bili.

Datum: 12.6.2015
Ob 12.11 je na avtocesti od Unec–Logatec pri počivališču Lom prišlo do trka tovornega in osebnega vozila. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, GB Ljubljana in PGD Cerknica, ki so na kraju ugotovili, da je zaradi počene pnevmatike tovorno vozilo zrinilo voznico z osebnim vozilom s cestišča. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in voznici pomagali iz vozila.

Datum: 31.5.2015

Ob 18.17 se je na Velikih Blokah, občina Bloke, zgodila prometna nesreča v kateri je bil udeležen motorist. Gasilci PGD Cerknica smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, do prihoda reševalcev nudili pomoč ponesrečencu in počistili cestišče. Ponesrečenega motorista je oskrbela ekipa NMP Cerknica in ga odpeljala na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Datum: 8.5.2015
Ob 8.21 sta na avtocesti v smeri od Postojne proti Ljubljani trčili tovorni vozili. Na kraj so odšli gasilci PGD Cerknica, ki so odklopili akumulatorja na vozilih, zavarovali kraj nesreče ter pomagali pri postavitvi tovornega vozila nazaj na cestišče. Ena oseba se je poškodovala.

Datum: 1.5.2015
Ob 6.09 je v naselju Selšček, občina Cerknica, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se prevrnil na streho. V nesreči je bila ena oseba hudo telesno poškodovana. Gasilci PGD Cerknica so imobilizirali voznika in ga povlekli iz vozila, vršili požarno in prometno varovanje, odklopili akumulator, ter pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe. Ekipa NMP iz Cerknice je poškodovanca prepeljala na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Datum: 13.4.2015
Ob 19.30 so gasilci PGD Cerknica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v Vidmu.

Datum: 9.4.2015
Ob 5.35 je na Primorski avtocesti med Uncem in Postojno, občina Cerknica, tovorno vozilo zapeljalo izven cestišča. Gasilci PGD Cerknica so vršili požarno in naletno varovanje ter odklopili akumulator. Lažje poškodovanega voznika je oskrbela ekipa NMP Cerknica.

Datum: 29.3.2015
Ob 21.51 sta na cesti Unec–Planina v občini Cerknica trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica smo izvajali požarno in prometno varovanje, odklopili akumulator, nudili razsvetljavo, pomagali policistom ter ekipi reševalcev NMP Cerknica in posuli kraj nesreče z absorbentom. V nesreči je bila ena oseba lažje poškodovana.

Datum: 15.3.2015
Ob 17.59 so na Loškem v Cerknici, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Cerknica so goreče saje pogasili, s termo kamero pregledali dimnik in del ostrešja ter izmerili prisotnost plinov v prostorih stanovanjske hiše.

Datum: 8.3.2015
Ob 16.37 so na Taboru, občina Cerknica, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Cerknica so nadzorovali požar, s termo kamero pregledali dimnik in dimno tuljavo ter izmerili vsebnost strupenih plinov v ozračju hiše.

Datum: 7.2.2015
Ob 12.08 je na avtocesti med Logatcem in izvozom za Unec v bližini naselja Laze v občini Logatec gorelo kombinirano vozilo. Gasilci PGD Dolnji Logatec, PGD Rakek, PGD Cerknica in GB Ljubljana smo zavarovali kraj nesreče in požar pogasili.

Podkategorije