Intervencije 2016

Datum: 17.12.2016

Ob 11.31 je v naselju Unec, občina Cerknica, v kurilnici hiše prišlo do eksplozije peči. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, Rakek in Unec, ki so kraj dogodka zavarovali in pregledali, nudili prvo pomoč ponesrečencem do prihoda reševalcev NMP Logatec in Postojna, ter jim nudili pomoč pri dokončni oskrbi in prenosu v reševalni vozili. Oba ponesrečenca sta utrpela hujše opekline in bila odpeljana v UKC Ljubljana.

Datum: 20.11.2016

Ob 19.27 je na Cesti 4. maja v Cerknici zagorelo v kozolcu. Pred prihodom gasilcev PGD Cerknica so začetni požar kozolca z vodo omejili policisti in sosedje. Gasilci so kraj zavarovali, dokončno pogasili požar, iznesli in dodatno zalili z vodo 2 kubična metra sena, pregledali objekt s termo kamero, razsvetljevali kraj dogodka in nudili pomoč policiji pri preiskavi.

Požar kozolca

Datum: 18.11.2016

Ob 8.41 je na Partizanski cesti v Rakeku, občina Cerknica, v praznem stanovanju iztekala voda. Gasilec iz PGD Cerknica je v prisotnosti policije s tehničnim posegom odprl vrata stanovanja in omogočil vstop delavcem komunale, ki so zaprli vodovodni ventil.

Datum: 6.11.2016

Ob 10.52 je v naselju Podskrajnik, občina Cerknica, veter poškodoval streho podjetja. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so na lokaciji s kritino prekrili poškodovani del strehe.

Datum: 28.10.2016

Ob 17.52 je v naselju Podgora pri Ložu v občini Loška Dolina voznik z osebnim vozilom trčil v stanovanjsko hišo in se prevrnil na streho. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so kraj dogodka zavarovali, na avtomobilu odklopili akumulator, sanirali razlite tekočine, nudili pomoč ekipi NMP Cerknica pri oskrbi ponesrečenega, ter razsvetljevali kraj dogodka. V nesreči je bila lažje poškodovana ena oseba.

Datum: 2.10.2016

Ob 17.28 se je na avtocesti Unec–Logatec, občina Cerknica, zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega vozila. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, Rakek, Ivanje selo in Logatec ter GB Ljubljana, ki so na lokaciji zavarovali mesto dogodka, izvajali požarno in prometno varovanje ter nudili pomoč pri čiščenju cestišča. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Datum: 2.10.2016

Ob 8.09 je na regionalni cesti Laze–Logatec, občina Logatec, voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča med drevesa. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in vozilo potegnili na cestišče. V nesreči se je poškodovala ena oseba. Oskrbeli so jo reševalci NMP Logatec.

Datum: 27.9.2016

Ob 14.12 sta v naselju Grahovo, občina Cerknica, trčili osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica, ki so poškodovanega motorista na kraju oskrbeli.

Datum: 21.9.2016

Ob 13.06 je prišlo v Babnem Polju, občina Loška Dolina, do čelnega trčenja med dvema osebnima voziloma, v katerem se je poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Cerknica so s tehničnim posegom odprli vrata vozila, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe in odklopili akumulatorja.

Datum: 18.9.2016

Ob 9.15 je na gozdni cesti v bližini naselja Otok v občini Cerknica oseba poizkusila storiti samomor. Osebo so mimoidoči rešili iz avtomobila pred prihodom reševalcev NMP in gasilcev PGD Cerknica. Gasilci PGD Cerknica so kraj dogodka zavarovali, ter zastrupljeni osebi nudili prvo pomoč do prihoda ekipe NMP Cerknica. Po prihodu ekipe NMP Cerknica, so zavarovali kraj pristanka helikopterja Slovenske vojske, ter nudili pomoč pri oskrbi in prenosu osebe do helikopterja. Zastrupljena oseba je bila odpeljana na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

PGD Cerknica

Datum: 17.9.2016

Ob 8.43 sta v naselju Ivanje selo, občina Cerknica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom v enem osebnem vozilu rešili ukleščeno oseb, odklopili akumulatorja, z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica. V prometni nesreči sta se poškodovali dve osebi, ena je bila odpeljana v UKC Ljubljana.

Podkategorije