Intervencije 2018

Datum: 17.12.2018

Ob 13.01 je na avtocesti Unec–Logatec, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Cerknica so izvajali požarno in naletno varovanje, odklopili akumulator, nudili pomoč NMP Cerknica ter umaknili avtomobil iz vozišča. Poškodovana je bila ena oseba in prepeljana v UKC Ljubljana.

Datum: 7.12.2018

Ob 15.25 se je zgodila prometna nesreča na cesti Martinjak–Grahovo v občini Cerknica. V nesreči je bilo udeleženo eno osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so zavarovali kraj dogodka, pomagali policistom ter razsvetljevali mesto dogodka. Eno poškodovano osebo so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 4.12.2018

Ob 23.04 so v Grahovem, občina Cerknica, gasilci PGD Cerknica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v katerem se je nahajala obnemogla oseba.

Datum: 30.11.2018

Ob 14.45 je na AC Unec- Logatec pri viaduktu Ivanje selo, občina Cerknica, zagorela pnevmatika na prikolici tovornega vozila. Posredovali so gasilci iz PGD Rakek, Cerknica, Dolnji Logatec in GB Ljubljana. Gasilci so na lokaciji dokončno pogasili požar, ki so ga gasili že mimoidoči ter ohladili zavorni boben in platišče.

Datum: 26.11.2018

Ob 7.31 se je Begunjah pri Cerknici pri delu v podjetju poškodoval delavec. Gasilci PGD Cerknica so poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Postojna, kateri so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Datum: 24.11.2018

Ob 8.43 sta na cesti Pot na Slivnico, občina Cerknica, trčila traktor in osebno vozilo. Gasilci PGD Cerknica so požarno in prometno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in cestišče očistili razlitih tekočin. V nesreči se je ena oseba lažje poškodovala.

Datum: 17.11.2018

Ob 13.13 je v Cerknici zagorel lesen kozolec površine približno 80 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Cerknica so požar pogasili in pogorišče dodatno zalili. Požar je kozolec v celoti uničil.

Datum: 19.10.2018

Ob 14.01 je iz naselja Loško, občina Cerknica, helikopter Slovenske vojske prepeljal poškodovanega kolesarja v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč Helikopterski enoti NMP pri prenosu kolesarja v helikopter.

Datum: 27.9.2018

Ob 16:27 se je v Cerknici pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Cerknica so požarno in prometno zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč pri oskrbi poškodovanca reševalcem NMP Cerknica, ki so ga oskrbeli na kraju in prepeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 24.9.2018

Ob 15.06 je na cesti Bloška Polica–Nova vas, občina Cerknica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Gasilci PGD Cerknica so nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb v reševalno vozilo, zavarovali mesto dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč cestni službi pri sanaciji. Dve poškodovani osebi so prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Datum: 16.9.2018

Ob 18.15 se je na cesti Selšček–Rakitna v občini Cerknica pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Cerknica so požarno in prometno zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana na nadaljnje zdravljenje.

Podkategorije