Tehnična pomoč in drugo 2019

Datum: 23.12.2019

Ob 17.36 so v Notranjski ulici v Cerknici našli neeksplodirano ročno bombo. Pripadnika De NUS Ljubljanske regije sta ob varovanju policije in gasilcev PGD Cerknica prenesla ročno bombo na varno lokacijo, kjer sta jo uničila. Ročna bomba M-35 je bila ostanek obdobja druge svetovne vojne. Gasilci PGD Cerknica so prinesli gume in nudili požarno varovanje. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Datum: 12.11.2019

Ob 8.12 je na cesti med Podskrajnikom in zaselkom Peščenk v Cerknici, pri servisnih del na javni razsvetljavi, izvajalcem iztekalo hidravlično olje. Gasilci PGD Cerknica so posuli cestišče z vpojnim sredstvom in ga očistili.

Datum: 19.7.2019

Ob 11.05 so v stari industrijski coni v Podskrajniku, občina Cerknica, delavci v elektro jaških našli okoli en kubični meter mazuta. Gasilci IGE Kovinoplastika Lož in PGD Cerknica so iz jaška izčrpali okoli deset litrov mazuta. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Nadaljnjo sanacijo bo prevzela občina.

Datum: 14.1.2019

Ob 16.52 se je pri Dolenji vasi, občina Cerknica, pri sečnji v gozdu poškodoval občan. Gasilci PGD Cerknica so usmerjali NMP Cerknica do poškodovanega, nudili pomoč pri razsvetljavi, oskrbi in prenosu do reševalnega vozila. Poškodovanca so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.