Prometne nesreče 2020

Datum: 29.12.2020

Ob 16.12 je na primorski avtocesti, med Logatcem in Uncem, občina Logatec, v smeri Kopra verižno trčilo pet osebnih vozil. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine ter nudili prvo pomoč eni poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Logatec, ki so jo na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 29.12.2020

Ob 16.12 sta na primorski avtocesti, med Uncem in Logatcem, občina Logatec, v smeri Ljubljane trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in vozili umaknili na odstavni pas. Poškodovanih ni bilo.

Datum: 29.12.2020

Ob 8.05 sta na primorski avtocesti, pred počivališčem Lom, občina Logatec, v smeri Ljubljane zaradi izogibanja okvarjenemu tovornemu vozilu na odstavnem pasu, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in do prihoda reševalcev nudili pomoč dvema lažje poškodovanima osebama. Reševalci NMP Logatec in Cerknica so poškodovana na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 23.12.2020

Ob 18.47 se je na cesti Selšček–Dolenje Otave, občina Cerknica, voznica prevrnila z osebnim vozilom. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, ki so kraj dogodka požarno in prometno zavarovali, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa, z vpojnim sredstvom posuli razlite tekočine ter sprali cestišče in nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica. Poškodovano osebo so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 25.11.2020

Ob 16.52 je na Gerbičevi ulici v Cerknici osebno vozilo trčilo v stanovanjski objekt. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč delavcev avtovleke pri natovarjanju osebnega vozila na tovornjak ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Cerknica, ki so nato poškodovanca oskrbeli na kraju.

Datum: 20.11.2020

Ob 15.03 je na cesti med naseljema Nova vas - Retje, občina Bloke, osebno vozilo zapeljalo iz vozišča in bočno trčilo v drevo. Gasilci PGD Cerknica in Ribnica so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator, poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Cerknica, kateri so poškodovanko dokončno oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.   

Datum: 7.11.2020

Ob 13.47 se je na cesti Cerknica - Rakitna, občina Cerknica, pri padcu z motociklom poškodoval motorist. Gasilci iz PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovancu, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica pri prenosu v reševalno vozilo. Poškodovanega motorista so odpeljali v UKC Ljubljana.

Datum: 30.9.2020

Ob 16.36 sta na cesti med Uncem in Postojno v občini Cerknica trčila osebno vozilo in motorno kolo. V nesreči se je poškodoval motorist, katerega so na kraju dogodka oskrbeli reševalci NMP Cerknica in ga prepeljali v UKC Ljubljana . Posredovali so tudi gasilci PGD Cerknica, kateri so kraj dogodka zavarovali in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Datum: 25.9.2020

Ob 14.49 je na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, občina Logatec, v smeri Ljubljane tovorno vozilo naletelo na osebno vozilo. V nesreči je umrl sedemletni otrok iz osebnega vozila, še en otrok in mama pa sta poškodovana. Gasilci PGD Stara Vrhnika, Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom izvlekli ponesrečence iz osebnega vozila, pomagali reševalcem NMP Logatec, Cerknica in Postojna pri oživljanju in oskrbi ponesrečencev, odklopili akumulatorje in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Primorska avtocesta je bila zaradi nesreč med Logatcem in Vrhniko več ur zaprta v smeri proti Ljubljani.

Datum: 25.9.2020

Ob 14.48 je na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, občina Logatec, v smeri Ljubljane osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Stara Vrhnika, Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem NMP Logatec, Cerknica in Postojna pri oskrbi ponesrečenca, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Primorska avtocesta je bila zaradi nesreč med Logatcem in Vrhniko več ur zaprta v smeri proti Ljubljani.

Datum: 25.9.2020

Ob 14.45 je na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, občina Logatec, v smeri Ljubljane osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo in obstalo na odstavnem pasu. Gasilci PGD Stara Vrhnika, Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Postojna so poškodovanca oskrbeli na kraju. Primorska avtocesta je bila zaradi nesreč med Logatcem in Vrhniko več ur zaprta v smeri proti Ljubljani.